Jurnal american

follow me desen.jpg

De ce America?

„Vino de urmează Mie !… Şi zicând acestea, mergea înainte, suindu-Se la Ierusalim”. (Luca 18,22;19, 28)

   Venirea mea pe meleaguri americane o consider asemenea unui periplu al unui explorator, cu scopul de a cunoaşte realităţile vieţii de zi cu zi în care trăiesc comunităţile greco-catolice de aici, fiind invitat de Episcopia greco-catolică de Canton (Ohio). Plecasem de acasă cu dorinţa de a cunoaşte ceva nou, ceva văzut doar în filme sau măcar să păşesc pe acel loc unde fuseseră cu un secol în urmă strămoşii mei: bunicul şi străbunicul meu dinspre tată: Sana Gheorghe Ioan Jr. şi Senior.Sana bunicu tanar si in etate

   Dar dincolo de aceste căutări exterioare, am ascultat glasul Domnului care mă chema să-L slujesc.

   De ce tocmai în S.U.A. şi nu în Europa, în România? Încă nu am un răspuns la această întrebare. Ceea ce pot să mărturisesc acum este faptul că pentru a-L cunoaşte pe El, este nevoie să porneşti la drum, asemenea exploratorului care-şi ia desaga în spinare şi porneşte la drum spre a cunoaşte locuri, oameni, întâmplări. Pentru a descrie această aventură într-un joc de proză poetică, aş spune că am pornit asemenea cercetaşului care păşeşte în explorare să cunoască natura – creaţia lui Dumnezeu, asemenea cavalerului ce porneşte la luptă, asemenea zorilor ce „pornesc” la drum deschizând drumul luminii Soarelui pentru a îmbrăca pământul în minunatele culori ce se văd doar în zi.

   „Înstrăinarea este îndepărtarea de toate, pentru ca gândul să fie nedespărţit de Dumnezeu. Nimeni nu s-a dăruit pe sine într-atâta înstrăinării ca marele acela care a auzit: Ieşi din ţara ta, din neamul tău şi din casa tatălui tău (Geneză 12, 1), deşi era chemat într-o ţară străină… .” (Sf. Ioan Scărarul)

 

Reclame

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: